De lente(bock) komt er aan

Opvallend eigenlijk dat veel van onze nieuwsbrieven met het weer en de seizoenen begint. Aan de andere kant ook niet zo gek als je kijkt naar onze activiteiten buiten die allemaal mee bewegen met de seizoenen. Waar de SLA ooit begonnen is met werk in het winterseizoen, als hakhoutbosbeheer en later wilgen knotten, is afgelopen jaren met onder andere het voedselbos, maar ook de hondenkooi en het roggeperceel, veel werk naar de andere seizoenen verschoven. Dit jaar maar goed ook, want ons winterwerk in het mooie Aa-dal is vooralsnog echt in het water gevallen. Hebben we diverse zomers tegen record droogtes aan gekeken, spraken we in de laatste nieuwsbrieven over de grote hoeveelheid neerslag en daar zitten we nu nog steeds midden in. Helaas, helaas, op de meeste plekken is het simpelweg te nat om te lopen laat staan om bijvoorbeeld wilgen te knotten. Het leek ons niet verstandig om met lieslaarzen aan de slag te gaan.

Op de hoger gelegen stukken was aanplant wel mogelijk. Met dank aan de “die hard” vrijwilligers!

Gelukkig komt de lente er weer aan en kan het bestuur delen dat een aantal actievelingen binnen de SLA zich heeft verenigd om ook op andere vlakken en op andere momenten vrijwilligers en introducees te enthousiasmeren om het gebied in te gaan, informatie te vergaren en uiteraard gewoon gezellig samen te zijn. Later meer, maar hou in ieder geval zondag 7 april vrij in de agenda.

Ander nieuws voor richting de lente: ook dit seizoen heeft het bierteam in samenwerking met onze eigen Balkumse brouwerij d’n Droak weer een mooie lentebock gemaakt. Het bierteam heeft als eerste mogen proeven en ook dit frisse lentebiertje met 7% alcohol is door de strenge keuring gekomen. Iedereen (boven de 18) kan weer per doos, per halve doos of per cadeauverpakking (of in meervoud) bestellen via onderstaande link. De prijzen zijn gelijk aan de wintertripel. De uitlevering is op zaterdag 23 maart op het werkatelier van Jeroen Charpentier (Laar 40) tussen 16:30 uur en 17:30 uur. De bestellers na 23 maart krijgen separaat een andere mail met een ander uitlevermoment.

Geniet van de aanstaande lente, het frisse bier en het mooie Aa-dal!