In memoriam Ruud Sijstermans

27 april 2021

Het is alweer enkele jaren terug dat Ruud zich als vrijwilliger bij onze Stichting meldde. Daar was hij in die tijd geen onbekende, want het toenmalige vrijwilligersbestand kende een hoog gehalte Veteranen-hockeyers. Ruud stond bekend om zijn praktisch inzicht, zocht mee naar oplossingen, maar liep daarmee zeker niet te koop. Zijn plezier in het buitenwerk was dermate aanstekelijk dat ook zoon Rick zijn motorzaag liet ronken in de bossen rond Kasteel Heeswijk. Het was in die tijd dat Ruud samen met Bert Pernet het veiligheidsbeleid van onze Stichting heeft vormgegeven. Maar ook tussen al het werk door had Ruud altijd tijd voor een praatje, nieuwsgierig naar de verschijnselen van de natuur en geïnteresseerd in iedereen met wie hij in aanraking kwam.

Enige tijd geleden kregen, binnen het tijdsbestek van enkele weken, eerst zijn vrouw Darja en daarna Ruud te horen dat ze beiden leden aan ernstige vormen van kanker. Beiden gingen zij de strijd aan, waarbij vooral het optimisme en de energie van Ruud onuitputtelijk leek. Lang leken de vooruitzichten te verbeteren en Darja krabbelde overeind. Maar na enkele operaties en herhaalde kuren bleek deze ziekte groter dan het optimisme van Ruud.

Ruud, je was een ras optimist waarop je kon bouwen, soms een tikkie ongeduldig, maar met het hart op de goede plek en een écht mensenmens. We gaan je missen.

Maarten Post

voorzitter