Meld je aan voor de Basiscursus Groen 2023

In samenwerking met de Natuurgroep Gestel bieden wij de vrijwilligers van de Stichting Landschapsbeheer Aa dal (verder: SLA) de gelegenheid om tegen gereduceerd tarief deel te nemen aan de Basiscursus Groen 2023. Door deelname aan deze cursus leer je meer over natuur in je omgeving. Specialisten uit het veld nemen je mee op reis. Welke bomen, struiken en planten komen in de omgeving voor? Welke vogels, insecten en zoogdieren kunnen we tegenkomen? Hoe ziet ons landschap eruit en hoe is het ontstaan? Ook de mooie landgoederen in onze woonomgeving bekijken we.

De cursus bestaat uit 6 lesblokken. Om de week wordt op de woensdagavond een theorieavond verzorgd met op de daaropvolgende zaterdagochtend een excursie. De cursus begint op woensdagavond 5 april en de laatste bijeenkomst staat gepland op zaterdag 17 juni. De theorieavonden zijn in De Meander in Sint-Michielsgestel. De excursies gaan naar diverse locaties in de gemeente. De bedoeling is dat deze ook deels in Berlicum plaatsvinden.

Voor belangstellende vrijwilligers van de SLA zijn 5 plaatsen gereserveerd. Zij kunnen dankzij subsidie van de SLA en korting door de Natuurgroep Gestel deelnemen voor € 30 (normaal €60). De belangstelling voor deze gereserveerde plaatsen is naar verwachting heel groot. Wil je van dit aanbod gebruik maken geef dit dan zo snel mogelijk door aan de Werkgroep Natuur Dichtbij van de SLA via Jacinta Kannekens: j.kannekens@planet.nl.

Wil je meer informatie over deze cursus, daarvoor kun je terecht bij Bert Subelack (thomas-s1@hetnet.nl), Anja den Dekker (anjaddekker@gmail.com) of Jacinta Kannekens.