Richting jaareinde….

Met de komst van de eerste sneeuwvlokken en het vertrek van de goede Sint, is ook het moment aangebroken om de eerste voorbereidingen te treffen richting de afsluiting van het jaar 2023. Je kunt maar beter op tijd zijn!

“Vrienden van SLA”

De afgelopen jaren zijn vele initiatieven opgezet door de stichting en door mensen die ons een warm hart toedragen. Denk aan het Voedselbos, de laanbomen langs de Westakkers, de seizoensbieren van de Roggeakker, de muizenruiters op de Uilendriehoek, de nieuwe inrichting van de Hondenkooi enzovoort.

Vaak met financiële steun via subsidies, vanuit de gemeente of provincie, maar ook particulieren en bedrijven die ons willen helpen. Dit voorziet echter niet in onze stichtingskosten, zoals verzekeringen, onderhoud van de website, lidmaatschappen en diverse andere uitgaven.

Oftewel: de Stichting Landschapsbeheer Aa-dal kan een onderstroom aan inkomsten goed gebruiken. Aangezien we de verzoeken tot sponsoring of donateurschap al vaker hebben gekregen, hebben wij gemeend ook dit onderdeel professioneler op te pakken en voor iedereen open te zetten. Wij noemen het “Vrienden van SLA”.

Het is een jaarlijks terugkerend verzoek, oftewel je zit nergens aan vast. Weet dat de stichting een ANBI-status heeft dus doe daar je voordeel mee.

Jaarlijks benoemen wij in ons jaarverslag hoeveel er via “Vrienden van SLA” is binnen gekomen en hoe wij dit hebben aangewend. Dank op voorhand voor jullie support en geniet van hoe wij samen met de vrijwilligers de omgeving mooier maken!

Wintertripel

In deze nieuwsbrief tevens de aankondiging van onze nieuwste bier. Mooi passend in de traditie van een bier per seizoen, deze keer een mooie wintertripel. Wederom gemaakt met rogge van ons eigen perceel aan de Westakkers en in de brouwerij van d’n Draok uit Balkum.

Sommige zijn nog aan het nagenieten van de heerlijke herfstbock die we onlangs uitgeleverd hebben (en wederom volledig uitverkocht). Ook de wintertripel is een heerlijk speciaal bier om lekker bij de kachel van te genieten. Helemaal als je daarvoor buiten actief bent geweest in de natuur, je eigen tuin of wellicht met SLA.

Het bierteam, bestaande uit Ragnar Brouwer (what’s in a name), Marjon Vinke, Bart van Helvoirt, Gerda en Willem Hazenberg, Harry Hendriks en onze voorzitter Maarten Post, hebben het tripelbier al geproefd. Het heeft een volle zoete smaak en een heerlijke nasmaak. Ondanks dat er 8% alcohol in zit is het zeker niet te zwaar.

Met de feestdagen voor de deur is dit een mooie gelegenheid om cadeau te doen aan familie en vrienden, maar ook bijvoorbeeld als origineel relatiegeschenk in een meer zakelijke setting!

De prijs per flesje is EUR 2,85 inclusief statiegeld en ze worden per 4 (in een cadeauverpakking), 12 of 24 flesjes verkocht.

De stichting houdt een klein deel van de opbrengst over ter dekking van de kosten van het roggeperceel. Denk aan de kosten voor het ploegen, inzaaien en dorsen van de rogge om de cirkel rond te maken. Dat noemen ze tegenwoordig regeneratieve landbouw!

Op zaterdag 16 december vanaf 13:30 uur kan je bestelling opgehaald worden op de werkplaats van Jeroen Charpentier op Laar 40 te Berlicum. Dat is “toevallig” ook het moment dat de vrijwilligers van de stichting het jaar afsluiten. Zie hier voor meer info hieromtrent, waar je je ook aan kan melden als je gezellig mee wil doen met de jaarafsluiting.

De bestellers na 16 december krijgen separaat een mail met een nieuw uitlevermoment. De planning is om dit periodiek te doen. En dat voor ieder seizoen een nieuw bier uitgebracht wordt.

We hopen dat iedereen net zo enthousiast is als rondom de herfstbock en als het bierteam zelf!

Kerstmarkt Middelrode

Als laatste willen we jullie op de hoogte brengen dat SLA dit jaar voor het eerst op de kerstmarkt van Middelrode staat (vrijdag 8 december van 16:30 – 20:00 uur). Uiteraard met onze eigen bieren, maar ook vooral om mensen mee te nemen in wat wij doen in en rondom het Aa-dal.

Proost, alvast fijne feestdagen en veel dank voor de “Vrienden van”!

Namens het bierteam en het bestuur!