Ut gu beginne …….

Velen van jullie zullen er reikhalzend naar hebben uitgekeken; eindelijk is het zo ver! De zagen mogen uit het vet; de schoenen nog eens afgeborsteld en ……… oh ja, waar lagen de werkhandschoenen ook alweer? Ut gu beginne.……
Sommigen zullen zich daarbij de vraag stellen of we dan gestopt waren, immers er is toch gemaaid en gehooid op de Uilendriehoek. Er is rogge gemaaid en gedorst op de Westakkers. En in het Voedselbos is er volop gegraven en gesjouwd met compost en lavagruis. Dat klopt allemaal, maar er is als gevolg van corona ook veel werk blijven liggen. En al dat werk pakken we deze winter weer op.

Want nu de bladeren vallen, veel overwinterende insecten al een schuilplaats hebben gevonden en ook steeds meer winterslapers een holletje hebben gevonden, breekt voor de vrijwilligers die het landschap van Berlicum en omstreken een warm hart toedragen een actieve periode aan. Op zaterdag 6 november, de Nationale Natuurwerkdag, starten we officieel ons werkseizoen. We gaan die dag op en rond Westakkers aan de slag met verschillende werkzaamheden. Zo moet er niet alleen veel worden aangeplant in en rond het Voedselbos; ook het wilgenknotten wordt weer opgestart. Uiteraard met koffie en koek als we (even) pauzeren. En deze eerste werkdag in het seizoen sluiten we graag af met soep en een broodje. Natuurlijk ook hét moment om eens een vriend(in) of kennis mee te vragen en zo meer Balkumsen en Mirroiers warm te maken voor ons mooie werk. Om organisatorische (en subsidie technische!) redenen is het verzoek aan eenieder om vooral via de nationale website www.natuurwerkdag.nl aan te melden. Locatie: de ontmoetingsplaats bij Voedselbos d’Ekkers.

Hooien op de uilendriehoek

Nu het beruchte virus ook langzaam het Aa-dal aan het verlaten is, ontstaat de ruimte om elkaar ook indoor te ontmoeten. Op woensdag 24 november willen we graag bij elkaar komen om, aan de hand van jullie enquêteresultaten, te kijken waar onze Stichting staat en waar we naar toe willen. De avond zal zo rond 20.00 uur starten in de Moerkoal in Middelrode. Een verder programma is nog in de maak en zal binnenkort worden bekend gemaakt: zet de datum maar alvast in de agenda.

Ten slotte hebben we nog het verzoek van de VolkstuinVereniging Berlicum gehad om eens te polsen of er vrijwilligers zijn die interesse hebben om de bijenstal op het volkstuincomplex over te nemen. Er zijn geen kosten aan verbonden; lokale bijenvereniging Ambrosius is beschikbaar voor ondersteuning. Voor vragen kun je terecht bij de secretaris van VVB, Willem Vlietstra (06-53744192).

Tot 6 november op de Westakkers en voor de Friezen onder ons (dwaalgast) it giet aon……..